FILOSOFIE EN WERKWIJZE

Filosofie

Interdyne staat voor ‘de kracht van verbinding’. De overtuiging dat daar waar de mens ‘in verbinding’ is, deze mens ook in staat is tot excellente prestaties, zowel individueel als in samenwerking met anderen. In een goed werkend sociaal systeem (organisatie, afdeling, team, familie etc.) bestaat er tussen de leden van het systeem een wederzijdse afhankelijkheid die zijn positieve effecten heeft op samenwerking. Een wederzijdse afhankelijkheid die gebaseerd is op gezamenlijke doelen, heldere kaders en daarbinnen vrijheid en ruimte voor het individu. Persoonlijk leiderschap en vaardigheid in communicatie helpen de leden om de eigen toegevoegde waarde te vergroten en in te zetten ten dienste van het geheel.

Werkwijze

In de dienstverlening die Interdyne aanbiedt wordt de hierboven beschreven filosofie direct vertaald naar aanpak en werkwijze. De interactie tussen de mens en zijn/haar omgeving staat hierin centraal. Werkend binnen een organisatie gaat het daarbij altijd over de bijdrage die deze interactie levert aan de bedoeling en de opgave van de organisatie. Inzichten vanuit de gedragswetenschappen, bedrijfs- en veranderkunde worden gecombineerd tot heel praktische interventies die hun effect hebben bewezen in de dagelijkse praktijk. 
Ontwikkeling en groei ontstaan daar waar mensen bereid zijn zich open en kwetsbaar op te stellen om zo te komen tot zelfreflectie. Daarnaast is lef, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen nodig om met de nieuw verworven inzichten aan de slag te gaan. Zou het niet fantastisch zijn te werken in een sociaal systeem dat dit faciliteert? En heeft u dit, als belangrijk onderdeel van het totaal, niet voor een groot deel zelf in de hand? Interdyne Training, Coaching & Advies ondersteunt u graag!

Het juwelennet van Indra (zie homepage) is een sprekende metafoor voor de gedachte dat alles met elkaar in verbinding staat. Denkt u zich in dat u één van de juwelen in het net bent en dat de andere mensen met wie u in een sociaal systeem samenwerkt, ieder een andere juweel zijn in het net. Elke steen is uniek en heeft zijn invloed op het totaal door de weerspiegeling die hij geeft. Diezelfde steen raakt ook beïnvloed door de weerspiegelingen van anderen. Alle weerspiegelingen samen zorgen voor de enorme impact van het totaal, waarbij de uitzonderlijke kracht en invloed van de individuele steen bewaard blijft.